Nyheds brev Juni Måned - Fuld fart

ADVARSEL Hvepse sæsonen er lige ved at starte, så hold øjnene åbne med hensyn til disse beboere.

Hvepseboerne er usædvanligt små i år, og dette skyldes sikkert det forår som vi har haft. Hvepseboer er ca. på størrelse med, lidt over en tennisbold og en kokosnød Klik for at se det fulde billede i øjeblikket hvilket er under middel for årstiden.

Hvepsetiden nærmer sig med hastige skridt.

Det er i april/maj måned at grunden lægges til sensommerens hvepse plage.

Klik for at se det fulde billede

Overvintrede dronninger er kommet frem fra deres skjule steder på loft og brændestabler for at etablere et nyt hvepse samfund.

Hvepse boet der anlægges i udhuse, på lofter, i hækken eller i jorden, starter med beskedne 10-20 celler omgivet af et kugleformet hylster på størrelse med en bordtennis bold.

I flere uger bygger hun selv de første 10-20 sekskantede celler i en kugle på størrelse med en bordtennisbold. Materialet er sammentyggede træfibre blandet op med spyt.

Med få minutters mellemrum hentes byggematerialer i form af mørnet træ der tygges sammen med spyt til en grålig papir masse der benyttes til opbygning af boet.

Efter at det første kuld hvepse er udklækkede overtager disse arbejdet med at hente føde og udbygge hvepseboet i takt med antallet af hvepse vokser.

Disse nyudklækkede hvepse er faktisk golde hunner. I løbet af sommeren kan et hvepsebo udvikle sig til flere tusind hvepse. Se mere om Gedehamse og Hvepse

Du kan læse mere i nyhedsbrevene for:

Finn Rosenkilde (at) HvepseEksperten.dk ApS
Finn Rosenkilde

Finn Rosenkilde

Kongens Vænge 79
3400 Hillerød
Denmark

Firmanavn: HvepseEksperten.dk ApS

Telefon [ Hoved nummer ] [ EJ SMS ]:  (+45) 48 24 60 30
Cvr nr.: 10142865
Bank: Den Danske Bank, Hillerød
Konto nummer: Du skal ringe for at få konto no oplyst
Facebook HvepseEksperten.dk (via hvepseboguide.dk)